In 2011 ben ik afgestudeerd aan de opleiding HBO Huidtherapie en direct aan de slag gegaan. Tijdens de 5 jaar dat ik nu werkzaam ben ik het vak heb ik bij verschillende praktijken gewerkt en dagen meegelopen met dermatologen. Dit laatste doe ik af en toe nog steeds. Ik ben van mening dat het leren nooit stopt en je daarom elke kans moet aangrijpen om je kennis te verbreden en te kunnen groeien.

Sinds vorig jaar ben ik mij gaan specialiseren in lasertherapie (ontharing, pigmentlaser en vaatlaser) en huidkanker. De controle en opsporing van huidkanker liggen nu veelal nog bij de huisarts en dermatoloog echter geloof ik sterk dat de huidtherapeut hierin ook een taak heeft.

Sinds februari 2016 ben ik ook werkzaam als huid- en oedeemtherapeut van Huidzorg Rotterdam bij de poli Dermatologie van het IJsselland ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. Hier draai ik op dinsdagen een eigen spreekuur of het avondspreekuur van de dermatologen. Tevens doe ik aan-huis-behandelingen voor het opmeten van therapeutisch elastische kousen en oedeemtherapie.

Al van jongs af aan kon ik vaststellen dat de kwaliteit van mijn huid invloed had op hoe ik me voelde.  Als mijn huid er goed uitzag voelde ik me zelfverzekerder. Omdat ik merkte dat problemen met de hui d zo’n grote impact kunnen hebben op je leven, wist ik dat HBO Huidtherapie de juiste opleiding was voor mij. Ik wilde iets kunnen betekenen voor mensen met  huidproblemen.  In juni 2014 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht.

Na de opleiding ben ik aan het werk gegaan bij Polyderma (vanaf april 2016 zijn wij verder gegaan onder de namen: Huidzorg medisch hart Bleiswijk en Huidzorg Zoetermeer).  In onze praktijk staan de belangen van de patiënt op de eerste plaats en doen wij ons best om een persoonlijk, op maat gemaakt behandelplan op te stellen.  Je bent als huidtherapeut nooit klaar met leren door de vele ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Dit houdt het beroep uitdagend en interessant.  Door de afwisseling tussen de medische  en cosmetische kant van het vak is elke dag anders. Dit houd je scherp en triggert je om je kennis te blijven vergroten.  Ik voel me één van de gelukkigen die dagelijks  met plezier naar hun werk  gaan en trots zijn op de arbeid die zij verrichten.

In 2012 ben ik aan de Hogeschool Utrecht afgestuurd waar ik de opleiding Management in Zorg heb genoten. Als praktijk coördinator vorm ik een communicatie brug tussen de patiënten therapeuten en zorgverzekeraars.

Daarnaast ben ik faciliterend aan de praktijk en de therapeuten, waardoor de therapeuten optimaal kunnen functioneren.

Heeft u vragen over de behandelingen, afspraken of twijfels of de behandelingen door uw zorgverzekeraar vergoed worden dan kunt u gerust contact met mij opnemen.

Mijn vooropleiding is schoonheidsspecialiste en pedicure, maar al snel kwam ik erachter dat ik meer wilde betekenen. Ik wilde meer bieden dan alleen ontspanning. Ik wilde echte problemen oplossen, daarom ben ik de opleiding HBO huidtherapie gaan volgen.

In juni 2011 ben ik aan de Hogeschool Utrecht afgestudeerd. Inmiddels heb ik meer dan vier jaar werkervaring als huid- en oedeemtherapeut. Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit oedeemtherapie, dit spreekt mij ook het meeste aan. Er is al vaak zoveel op je afgekomen als oncologiepatiënt en dan vind ik het fijn dat ik kan helpen.

Ik probeer zoveel mogelijk uit te leggen en samen met de patiënt een zo goed mogelijk behandelresultaat te bereiken. De afwisseling met de cosmetische kant van de huidtherapie maakt het voor mij een zeer boeiend en uitdagend beroep.

Mijn naam is Sanne Huijbens. Sinds 2013 werkt ik met veel plezier als huidtherapeut in de praktijk in Gorinchem, Huidtherapie de Colvenier, en sinds 2016 ook in Sliedrecht, Huidzorg Havenkwartier. Vanaf het begin werd me verteld dat er geen ‘baas’ is, maar alleen collega’s en ze overal voor open stonden. Dat heb ik in de afgelopen tijd gemerkt, aangezien er veel veranderingen en uitbreidingen zijn gekomen. We blijven op deze manier van elkaar leren, waardoor de mogelijkheden binnen de praktijken ook blijven groeien.Naast mijn werk in de praktijken geeft ik trainingen aan andere huidtherapeuten voor peelings en specifieke huidverzorging van het merk Lira Clinical.

Hiervoor heb ik gewerkt bij Huidtherapie C.O.L. Vermeijden in Haarlem en de Mariannehoeve in Papendrecht. Voor mijn opleiding Huidtherapie heb ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste en pedicure afgerond en had ik een eigen schoonheidssalon gedurende zes jaar.

Mijn naam is Shilpa Jagga en ben in 2012 afgestudeerd als huidtherapeut, aan de Haagse Hogeschool. In 2012 heb ik enige maanden als huidtherapeute, bij Huidtherapie de Colvenier gewerkt, i.v.m. reisafstand ben ik hier na 6 maanden gestopt.

Hierna ben ik als huidtherapeute te werk gegaan in Vlaardingen, hierbij heb ik de praktijk omgezet naar een huidtherapeutische praktijk en enorme ervaring opgebouwd aan de cosmetische kant van huidtherapie. In Vlaardingen heb ik 3 jaar lang alleen gewerkt en miste de collegialiteit en het medische gedeelte van huidtherapie, zodoende ben ik per 1 april 2016 wederom gestart bij Huidzorgnet. Nu werk ik bij Huidzorgnet als huidtherapeute en praktijkondersteuner.

Naast huidtherapeute werk ik al 10 jaar als doktersassistente. Dit doe ik in een huisartsenpraktijk te Zoetermeer. De afwisseling tussen doktersassistente en huidtherapie, stel ik zeer op prijs.

Na mijn studie ben ik in 2008 een maatschap in een praktijk in Tilburg begonnen. In tussentijd heb ik in opdracht van dermatoloog Dr. Korstanje een huidtherapeutisch gedeelte in een dermatologisch centrum in Breda opgezet. In 2009 kreeg ik de kans om zelfstandig verder te gaan en heb Huidtherapie de Colvenier zelfstandig opgericht. Daarna ben ik gestopt met werken bij de praktijken in Tilburg en Breda. In 2012 had de praktijk de mogelijkheid om te gaan groeien. Toen heb ik mijn tweede vestiging in Sliedrecht aldus Huidzorg Havenkwartier geopend. In december 2014 startte ik een praktijk in Rotterdam, genaamd Huidzorg Rotterdam. Recent heb ik twee praktijken in Zoetermeer en Bleiswijk overgenomen van een collega huidtherapeute. In een korte tijd heb ik met mijn onderneming kunnen groeien naar een huidtherapiepraktijk met meerdere locaties. Alle praktijken zijn onderdeel van Huidzorgnet, een netwerk van huid- en oedeemtherapie praktijken. In 2012 ben ik in mijn eentje begonnen en inmiddels word ik versterkt door 7 huidtherapeuten en een praktijkcoördinator om te zorgen dat patiënten optimale zorg krijgen.

Ik ben Iris Wijler en heb in 2011 de studie Huidtherapie afgerond. Voor deze studie heb ik ook de studie HBO-verpleegkunde gevolgd. De zorg voor patiënten is op mijn lijf geschreven en ik wilde mij graag verdiepen in de huid. Je eigen huid is tenslotte je visitekaartje. Zelf heb ik op jonge leeftijd ervaren wat het is om een huidprobleem te hebben. Daarom vind ik het zelf heel belangrijk om voor deze groep patiënten hulp te kunnen aanbieden.

Omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben, kan ik mij goed inleven in de situatie en tijdens de behandelingen ook een belangrijke rol spelen op het gebied van coaching. Mensen weer lekker in hun vel laten zitten is voor mij een heel belangrijk aspect omdat een therapie bestaat uit meer dan alleen de behandeling.

Al vanaf jonge leeftijd ben ik erg geïnteresseerd in de huid. Waardoor hebben sommige mensen een probleemhuid, en wat is er dan aan te doen? Ik heb zelf in het verleden veel problemen gehad met mijn huid, dus ik kan me goed inleven in hoe patiënten zich voelen. Ik vind het dan ook erg belangrijk om mensen goed te adviseren in behandelingen en producten. Zeker omdat ik zelf ervaren heb dat er zoveel keuze is op de huidige markt, dat het je soms teveel wordt. In 2017 ben ik afgestudeerd als huidtherapeute aan Hogeschool Utrecht en ben ik gelijk aan het werk gegaan bij Huidzorgnet. Ik vind het ontzettend leuk om zowel de cosmetisch als medisch kant van het beroep uit te oefenen. De afwisseling zorgt ervoor dat ik me steeds blijf ontwikkelen. 

Afspraak maken

Voor welk consult wilt u een afspraak maken? *

Locatie

Voornaam*

Achternaam *

GeboortedatumE-mailadres *

Telefoonnummer *

Geef hieronder aan uw voorkeur wanneer wij telefonisch contact met u
op mogen nemen.

* Verplicht veld